https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/01/shutterstock_461780551_1000x600-300x180.jpg

There’s no escape!

There’s no escape!
There’s no escape!

Je met je team op laten sluiten om de samenwerking op de proef te stellen… Je leest het goed. Afgelopen maand zijn we met de Young Professionals van Hospitality Group de ultieme uitdaging aangegaan. We hebben ons in een escape room laten opsluiten om onze samenwerking te testen!

Als onderdeel van ons traineeship ontwikkelen wij voor opdrachtgevers een workshop met real-life casus op het gebied van samenwerking. Ingrediënten zijn de ‘why, what & how’ en succesfactoren voorsamenwerking. We maakten voor de samenstelling van het programma gebruik van  de RealDrives methodiek, kennis uit Common Eye en de piramide van Lencioni.

‘Who killed the painter?’

We testen het zelf in praktijk bij  Escape World Amsterdam! In twee groepen krijgen we de opdracht de mysterieuze dood van Vincent van Gogh op te lossen. De sfeer zit er goed in en met een verschil van twee minuten komen beide groepen (in exact dezelfde escape rooms) tot de oplossing.

Maar hoe ging het met de samenwerking? We evalueerden de samenwerking aan de hand van de RealDrives methodiek. De één werd overmand door competitie en ging vol voor het doel zonder meer aan de andere teamleden te denken. De volgende plande doelbewust een ‘time-out’ in – waar staan we nu met onze samenwerking? Een derde probeerde vooral het overzicht te behouden en de tijd in de gaten te houden, we moeten er wel op tijd uitkomen!

Aankomende trainingsdag gaan we onze groepsprofielen onder de loep nemen en de workshop en casus verder uitwerken. Dit om te zorgen dat we de sessie voor de opdrachtgever zo optimaal mogelijk maken en alle ‘lessons learned’ meenemen. Dan wordt het niet alleen een leuke en uitdagende exercitie – maar ook een hele leerzame!

Durf jij het aan om je met je team te laten opsluiten? Laat het ons weten!