https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/02/lego_1000x600-300x180.jpg

Work hard, Play harder

Work hard, Play harder

Auteur:

De toekomst van spelen

Wie heeft er niet mee gespeeld? LEGO! Als kind probeerde ik met de originele rode, gele, groene, blauwe en witte stenen de mooiste creaties te maken. Tegenwoordig zijn de variaties in kleur en vorm oneindig. Werkelijk alles kun je zelf maken, zeker met de toelichting van bijvoorbeeld de 3-in-1 LEGO. Toch laat Charlotte Holst, Global IFM Manager Soft Services IFM van LEGO, tijdens haar presentatie over de wereld van LEGO de groep facilitair directeuren van onze course de essentie van Lego weer ervaren. We krijgen vier gele, twee witte en een oranje blokje met de opdracht een eend te maken zonder verdere ‘instructie’. Met een groep van 30 personen krijgen we het werkelijk voor elkaar om minimaal 20 varianten van een eend te bouwen! De essentie van spelen met LEGO: experimenteren, leren en plezier maken. Maar hoe ziet de toekomst van spelen ‘met LEGO’ er over 10, 20 of 30 jaar uit? Want het gaat bij LEGO al lang niet meer alleen om de bekende ‘blokjes’.

Om continu te kunnen blijven innoveren, wil LEGO medewerkers in haar werkomgeving prikkelen en stimuleren om met het meest favoriete speelgoed te blijven komen. Samen met de Deense architect C.F. Moller en een afvaardiging van medewerkers ontwikkelde LEGO een nieuw hoofdkantoor in Billund, Denemarken. Een duurzaam gebouw dat de playground wordt waar de circa 4.000 medewerkers kunnen werken en spelen. Een gebouw met diverse vormen dat door de op elkaar gestapelde elementen lijkt op de legoblokjes. Spelen en plezier staan centraal, op het dak is zelfs een mini golf course. Als Charlotte de 3d animaties van het nieuwe hoofdkantoor laat zien, realiseer ik me dat de ‘why’ van LEGO werkelijk in alles van deze werkomgeving terugkomt.

Door het inspirerende verhaal over LEGO heb ik mijn kinderen in ieder geval weer uitgedaagd om zonder instructies aan de slag te gaan en ik ben onder de indruk van hun fantasie en mooie creaties!

The next FM challenge

Benieuwd naar LEGO en meer best practices in FM en Huisvesting? Bekijk dan hier het programma van de FM Course ‘ The Next Challenge’ en doe mee. Inhoudelijke verdieping, inspiratie en leren van elkaar om te komen met toekomstbestendige oplossingen voor jouw facilitaire uitdaging. De course bestaat uit vier deep dive sessies en een studiereis naar Denemarken waar we onder andere (het in aanbouw zijnde hoofdkantoor van) LEGO bezoeken!