Toekomstbestendig staat voor effectief en financieel. Een bewuste investering voor mens, milieu en budget. Ontmoeting centraal staat juist voor de sociale kant. Warm, toegankelijk en uitnodigend. Een gebouw met Amersfoortse identiteit en uitstraling, dat uitnodigt om elkaar te ontmoeten en samen te werken.
Hospitality Group is gevraagd om te ondersteunen bij de vraag ‘Hoe te komen tot een werkende werkomgeving in het Huis van de Stad? Wat is nodig aan processtappen, deelproducten, en capaciteit om te komen tot een goede werkomgeving voor de medewerkers en partners?’
In drie workshops zijn we samen gekomen tot inzicht en overzicht:
- Braindump en brainstorm
Wat is ‘top of mind’? Welke kansen zijn er? Welke bedreigingen zien we? Wie zijn de stakeholders? - Structureren en prioriteren
Vaststellen van een definitieve structuur, prioriteren van activiteiten en besluitvorming in volgorde van tijd. - Workload en competenties
Vaststellen van de impact (qua tijdsintensiviteit) per activiteit en in kaart brengen van de benodigde tijdsinvestering en competenties.
Op basis van deze sessies hebben we twaalf deelproducten beschreven met daarnaast een fasering in volgordelijkheid, doorlooptijd en capaciteit.
Deze zijn uitgewerkt in een adviesrapport met als opbouw:
- Welke deelproducten zien we voorafgaand aan en na de opening?
- Welke volgordelijkheid is er in de tijd?
- Wat vraagt het aan competenties en capaciteit de komende maanden?
Céderic Kuppen, Adviseur FM bij Gemeente Amersfoort: “We merkten dat Hospitality Group brede ervaring heeft met dit soort vraagstukken en met name ook in de begeleiding van medewerkers richting een nieuwe locatie. Het heeft ons geholpen om de veelheid aan acties duidelijk te structureren zodat we scherp hebben wat ons te doen staat om te komen tot een werkend Huis van de Stad.”
Met dit adviesrapport heeft gemeente Amersfoort handvatten om verder te bouwen aan een werkende werkomgeving in het Huis van de Stad.