https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/12/1000x600-300x180.jpg

Young Professional event Facility Matters

Young Professional event Facility Matters
Young Professional event Facility Matters

Onze Young Professionals zijn een dag op pad geweest naar Amsterdam. Dit keer niet voor een reguliere sessie of een intervisie, maar voor het Facto Young Professional Event Facility Matters, hét kennisfestival voor ambitieuze Young Professionals.

Embrace awkwardness

Het congres vond plaats in B.Amsterdam, waar we werden ontvangen met een heerlijke lunch in het FM Café. Er was van alles te beleven, je kon je stress-level meten op het innovatieplein, meedoen aan speeddates met experts en netwerken met andere Young Professionals. Na de lunch zijn we begonnen met de dagstart. Die stond in het thema van ‘Embrace awkwardness’, waardoor iedereen vrijwel direct uit z’n comfortzone werd gehaald. De opdracht was: “Zoek iemand op die je niet kent en kijk deze persoon diep in de ogen aan, totdat wij aangeven dat de opdracht begint.” Stel je dit voor en zeg nu eerlijk, dat is behoorlijk awkward…

Betrokkenheid

Na deze dagstart was het tijd voor de keynote van Corporate Rebels: ‘Hoe maak jij verschil?’ Catelijne Bexkens en Freek Ronner inspireerden ons met hun verhaal over het belang van medewerkersbetrokkenheid bij de eigen organisatie. In Nederland voelt maar liefst 75% van de medewerkers zich niet verbonden met de organisatie waarvoor hij of zij werkt. En dat terwijl betrokkenheid een forse daling in verzuim laat zien en een aanzienlijke stijging in winst, productiviteit en klant metrics. Ook zoomden zij in op de trend om te denken in doelstellingen en waarden in plaats van de focus te leggen op het maken van winst. Zo wordt ‘work more fun’! Zo stimuleert Google bijvoorbeeld regelmatig haar medewerkers in betrokkenheid door de verschillende afdelingen elkaar te laten bezoeken. Laten we als Young Professionals dit goede voorbeeld overnemen.

De rest van de dag stonden presentaties, workshops en FM talks op het programma. Zo weten we nu dat we groter zijn dan we denken, hoe we stressvrij en gezond blijven en dat we als facilitair adviseur het verschil kunnen maken. De laatste activiteit was een heuse escape room. We zijn enkele seconden voor tijd ontsnapt, gelukkig!

Met een ‘Silent Energy Experience’ sloten we de dag af. Tijdens een silent disco hebben we verschillende oefeningen gedaan en hebben alle 300 deelnemers gedanst, heel gaaf! De dag vloog voorbij. Wat werken we toch in een gaaf vakgebied…

Bekijk hier de aftermovie van Facility Matters.