https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2020/06/YP_01-300x180.jpg

Young professionals zetten zich in voor het goede doel

Young professionals zetten zich in voor het goede doel
Young professionals zetten zich in voor het goede doel

Auteur:

Auteur:

Auteur:

De wereld is momenteel in de ban van het coronavirus. De maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn genomen, hebben een flinke impact op de normale gang van zaken. Vanwege het verbod op samenkomen, stond helaas ook voor de Young Professionals het traineeshipprogramma een tijdje on hold. Stilzitten was er echter niet bij. Zo werd in de afgelopen tijd veel vanuit huis georganiseerd, zoals een digitale bierproeverij, een echte Young Professional pubquiz, koffie- en bijkletsmomentjes, en meerdere Fitbit challenges. Nu de maatregelen worden versoepeld, ontstond ook het idee om de (gewassen) handjes uit de mouwen te steken en een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zo namen de Young Professionals vrijdag 15 mei een dag vrij om zich in te zetten voor een aantal goede doelen. Uiteraard mét behoud van 1,5 meter afstand ;-).

Een gezonde start van de dag: Move 5, donate 5

De dag werd gestart met de ‘Move 5 Donate 5’ challenge, waarbij alle Young Professionals vijf kilometer hebben hardgelopen, gewandeld, gefietst of geskeelerd. Voor iedere vijf kilometer die is afgelegd, is vijf euro gedoneerd aan het Rode Kruis. Daarnaast hebben een aantal Young Professionals gedoneerd aan Bake for Life, een organisatie die zich in Oeganda en Kenia inzet om kwetsbare mensen op te leiden tot bakker. Het gedoneerde geld wordt daar ingezet om het salaris van bakkerijpersoneel gedurende de coronacrisis door te betalen.

Na een energieke ochtend gingen de Young Professionals in kleine groepjes op pad. Zo waren er een aantal te gast bij Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom, een aantal bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en ging een drietal op visite bij onze buren van bierbrouwerij Rock City in Amersfoort.

Gastvrouwen in bravis ziekenhuis

De reguliere zorg wordt in alle Nederlandse ziekenhuizen langzaamaan weer opgeschaald, zo ook in het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom. Twee Young Professionals namen de rol van gastvrouw een dag lang op zich en bemensten de ingang van het Bravis ziekenhuis. Zij zorgden ervoor dat alle bezoekers gewezen werden op de hygiënemaatregelen, legden hen uit hoe de aanmeldzuilen werkten en hielpen hen de weg te vinden in het ziekenhuis. Uiteraard liepen zij ook regelmatig een koffierondje voor de medewerkers van het ziekenhuis. Bijzonder en soms ook confronterend om de gevolgen van het coronavirus van zo dichtbij mee te maken. Dit maakte het echter wel extra mooi om in dit ziekenhuis, weliswaar in kleine mate, voor een dag van toegevoegde waarde te zijn voor de medewerkers, patiënten en bezoekers.

Meedenken over 1,5-meter maatregelen in ziekenhuis gelderse vallei

Met het opschalen van de reguliere zorg staan veel ziekenhuizen voor een grote uitdaging: hoe kan de 1,5-meter maatregel in het pand zo goed mogelijk worden gewaarborgd? Twee Young Professionals bogen zich over dit vraagstuk voor Ziekenhuis Gelderse Vallei. Zij onderzochten hoe de huidige looproute voor patiënten en bezoekers verbeterd kan worden. Hoe kan het ziekenhuis ervoor zorgen dat mensen elkaar zo min mogelijk kruisen? En hoe kunnen patiënten zich zo efficiënt mogelijk door het pand bewegen? Het duo vroeg de medewerkers naar hun ervaringen en stak vervolgens de koppen bij elkaar. Onze achtergrond in facilitair management kwam hier uiteraard mooi van pas en gezamenlijk kwamen de twee tot een lijst aan innovatieve ideeën voor het ziekenhuis.

Support our locals: meehelpen in de productielijn van rock city Brewing

Onder het motto ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ hielpen drie Young Professionals een handje mee in de productielijn van Rock City Brewing. Deze brouwerij is gelegen naast het kantoor van Hospitality Group, waar een hele reeks aan gedurfde speciaalbieren wordt gebrouwen. Omdat het een kleine brouwerij betreft, wordt het etiketteren en inpakken van de flessen bier grotendeels met de hand gedaan. Drie Young Professionals hebben een dagje spierballen gekweekt en de eigenaar hierbij geholpen. Uiteraard werd de dag afgesloten onder het genot van een kleine bierproeverij.

Aan het eind van de dag hebben een aantal Young Professionals op weg naar huis telefonisch met elkaar de ervaringen gedeeld. Met de luide aanwijzingen van de TomTom op de achtergrond was dit soms wel een uitdaging! Desalniettemin was het waardevol om alle enthousiaste verhalen van elkaar te horen. Het zijn tijden waarin iedereen zich wel eens machteloos voelt. Dat we als Young Professionals op deze manier toch iets kleins konden bijdragen, voelde goed. Het is tenslotte ontzettend belangrijk om in deze bizarre tijd met elkaar verbonden te blijven!