/
/
Op naar een groene koffiebeker

Op naar een groene koffiebeker

Vanaf 1 januari 2024 zijn wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen die (deels) van plastic gemaakt zijn, niet meer toegestaan bij consumptie ter plaatse. Dat betekent dat de papieren koffiebeker binnenkort uit jouw werkomgeving ontslagen wordt. Is jouw organisatie al voorbereid op deze koffiebekertransitie?

SUP-richtlijn

Het verbod op de papieren koffiebeker komt voort uit de SUP-richtlijn (Single Use-plastic). Deze Europese richtlijn heeft als doel om de negatieve milieu-impact van plastic (met name de plastic soep in de oceanen) fors te verminderen en richt zich op de 10 plastic wegwerpproducten die het meest in zee en op de Europese stranden worden gevonden. Sinds 2021 worden verschillende maatregelen gefaseerd ingevoerd. Het verbod op plastic (bevattende) drinkbekers is hier onderdeel van.

Herbruikbaar servies de norm

Herbruikbaar servies is vanaf 1 januari 2024 de norm. Dat betekent dat de wegwerpvariant moet worden omgeruild voor een herbruikbaar alternatief. Deze verandering brengt voor organisaties nogal wat met zich mee.

Om je hierop voor te bereiden, hebben wij een Insight ontwikkeld waarin we je meenemen in wat de nieuwe wetgeving inhoudt, waar je bij deze koffiebekertransitie rekening mee moet houden, welke alternatieven de markt biedt op de papieren wegwerpbeker en wat Hospitality Group voor jou kan betekenen.

consultant
Food & hospitality concepts
Workplace strategy & design
Senior consultant
Food & hospitality concepts

Meer insights

Food & hospitality concepts

Duurzaam eten en drinken in de werkomgeving