/
/
FM Regie Framework©

FM Regie Framework©

FM wordt meer en meer uitgedaagd om sneller, effectiever en strategischer bij te dragen aan het primaire proces. Dit komt onder andere door de sneller veranderende en complexere behoeften van de klant, meer focus op het creëren van waarde en de toenemende complexiteit van de supply chain.

Facilitaire regie

Een succesvolle FM-organisatie moet in staat zijn om snel en adequaat mee te bewegen met haar klanten én haar dienstverleners. En dat vereist naast snelheid, kennis en effectiviteit vooral ook een goede regie.

Hospitality Group doet doorlopend onderzoek naar regie. Dit onderzoek heeft onder meer geresulteerd in het FM Regie Framework© en het FM Regie Assessment©.

Kennismaken met het FM Regie Framework©

Het FM Regie Framework© is een model waarin we het begrip regie hebben uitgewerkt in 15 rollen. Het model biedt organisaties een concreet handvat om regie in te richten en verder te optimaliseren. Een goed ingericht regiemodel is essentieel om gericht, gedifferentieerd en dynamisch diensten te kunnen verlenen.

Het FM Regie Framework© is geïnspireerd op het 9-vlaksmodel van Maes (2004) en op het DSGF-model van Quint Wellington Redwood. Het framework onderscheidt drie domeinen (klant, regie en dienstverleningsdomein) en drie niveaus (strategisch, tactisch en operationeel).

Meer lezen

In deze whitepaper lees je over de betekenis van regie, de uitgangspunten, werking en toepassing van het FM Regie Framework©. Ook geeft deze whitepaper invulling aan de vraag hoe succesvolle regie ‘gemeten’ kan worden met het FM Regie Assessment©. Download de whitepaper hieronder.

Associate partner
Sourcing & organization

Meer insights

Sourcing & organization

Global outsourcing of facility management

Duurzaamheid in het Provider Performance Onderzoek

Boek Strategic sourcing

The Co Factor©

FM Provider Performance

FM Regie Assessment©

Regie Regatta Game