/
/
Boek Strategic sourcing

Boek Strategic sourcing

‘Meer dan 100 jaar ervaring met het organiseren van Facility Management, het wordt hoog tijd dat we dat eens opschrijven!’ Dat was de gedachte van de auteurs toen ze besloten om hun agenda’s leeg te vegen, zich af te sluiten op inspirerende locaties en hun kennis en ervaring aan te boren. De brain-download in dit boek is daar het resultaat van.

De auteurs

George, Marjon, Ellen, Tim en John zijn werkzaam (geweest) bij Hospitality Group waar zij jaarlijks bij tientallen organisaties in binnen- en buitenland betrokken zijn bij strategieontwikkeling, organisatie- en verandervraagstukken, complexe tenders en samenwerkingen tussen opdrachtgever en de supply chain.

Structure follows strategy

Strategic sourcing is het afwegingsproces voor de best passende manier van organiseren van ondersteunende processen zoals facility management. Er zijn drie basisopties: zelf uitvoeren, uitbesteden of een samenwerkingsverband aangaan. Een generieke oplossing bestaat niet want iedere organisatie is uniek en heeft andere, steeds veranderende behoeften en doelen.

Van begin tot eind

Dit boek behandelt alle onderdelen van het strategic sourcingproces: van strategieontwikkeling en het verder ontwerpen en implementeren van de gekozen oplossing tot het beheren en verbeteren van de samenwerking met dienstverleners. Zo besteden de auteurs aandacht aan de verschillende sourcingmodellen en samenwerkingsvormen, de keuzes die horen bij een tendertraject, de inrichting van de organisatie, het veranderproces en het managen van de samenwerking.

Interesse

Strategic sourcing is een onmisbare gids die waardevolle inzichten en handvatten biedt voor (facilitair) managers, professionals en studenten die met het onderwerp strategic sourcing in aanraking komen.

Bestel ons boek hier! Geïnteresseerd in een lezing? Neem dan contact op met één van de auteurs.

partner
Sourcing & organization
Partner
Sourcing & organization

Meer insights

Sourcing & organization

Duurzaamheid in het Provider Performance Onderzoek

The Co Factor©

FM Provider Performance

FM Regie Assessment©

FM Regie Framework©

Regie Regatta Game

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.