https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/11/PPO_2018-300x180.jpg

Provider Performance Onderzoek 2018 in het teken van aantrekkelijk werkgeverschap

Provider Performance Onderzoek 2018 in het teken van aantrekkelijk werkgeverschap
Provider Performance Onderzoek 2018 in het teken van aantrekkelijk werkgeverschap

Auteur:

Auteur:

Hospitality Group is weer begonnen met het jaarlijkse Provider Performance Onderzoek. Het Provider Performance Onderzoek biedt objectief en onafhankelijk inzicht in de prestaties van Nederlandse facilitaire dienstverleners met een hoge knip. Per uitbestedingsvorm; Multi services, Managing Agent, Integrated Facility Management en dit jaar voor het eerst ook PPS, wordt de performance gemeten. Hiervoor interviewen we opdrachtgevers over hoe hun (facilitaire) dienstverleners presteren op thema’s zoals aansluiting op de core business, klantmanagement, rapportage en financieel beheer.

Al ruim 100 interviews

Inmiddels hebben we al ruim 100 facility managers geïnterviewd en we zijn nog niet klaar. We gaan nog een paar weken door, zodat we een zo groot mogelijke respons en representativiteit bereiken en een transparant beeld van de markt kunnen geven.

Uitbreiding met PPS

Dit jaar hebben we PPS als vierde uitbestedingsvorm toegevoegd. Deze vorm is een langdurige samenwerking tussen de overheid en vaak meerdere (facilitaire) dienstverleners. In Nederland kennen we een aantal grote projecten, waar organisaties zoals Strukton, ISS, Facilicom of BAM in een consortium met andere dienstverleners verantwoordelijk zijn voor een omvangrijke scope van diensten. De onderzoeksresultaten hiervan zijn een apart onderdeel in het rapport.

Aantrekkelijk werkgeverschap

Ook leuk om te vermelden is dat het onderzoek dit jaar een thema heeft. Het Provider Performance Onderzoek 2018 staat namelijk in het teken van Aantrekkelijk Werkgeverschap. We merken in het facilitaire werkveld steeds meer dat het aantrekken en behouden van talent een hot topic is. Wij besteden in het onderzoek vanuit verschillend perspectieven aandacht aan dit onderwerp. We gaan o.a. in op de rol die facility managers en facilitaire dienstverleners voor zichzelf zien en hoe de verschillende generaties over aantrekkelijk werkgeverschap denken.

Meer informatie

De resultaten van het Provider Performance Onderzoek presenteren we in het eerste kwartaal van 2019. Tot die tijd houden we je graag op de hoogte van de voortgang en onze inzichten. Voor vragen of om je aan te melden voor het ontvangen van een exemplaar kun je mailen naar Desiree van Pelt (projectleider PPO), d.vanpelt@hospitality-group.nl.