Bouw- en huisvestingsprojecten Rijndam Revalidatie

Bouw- en huisvestingsprojecten Rijndam Revalidatie
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/07/Rijndam_1000x600-300x180.jpg

Rijndam Revalidatie gaat in 2020 de vernieuwde locatie Westersingel in gebruik nemen. Het gaat onder andere om 120 klinische bedden, de poliklinieken, dagbehandeling en sport & spel. De kantoorhoudende organisatie verhuist alvast naar het gerenoveerde Maasdamgebouw.

Innovatief en gastvrij

De bestaande locatie Westersingel wordt helemaal gerenoveerd en verbouwd, krijgt twee nieuwe bouwlagen en een nieuw entreegebied. Het revalidatiecentrum krijgt een omvang van 23.000 m2. Bij de ontwikkeling staat het creëren van een optimaal hertstelproces voor de patiënt voorop. Hiervoor wordt het gebouw proces georiënteerd in combinatie met gastvrijheid, technologische innovaties en een healing environment. Familie is een belangrijke schakel in het herstelproces, evenals de eigen regie van de patiënt.

Ingebruikname en continuïteit

Hospitality Group ondersteunt Rijndam Revalidatie vanaf maart 2017 met de volgende activiteiten en projecten:

Hospitality Group faciliteert onze ambitie om te komen tot een innovatief en gastvrij revalidatiecentrum, door te ondersteunen met specifieke kennis en kunde op het snijvlak van bouw, ICT, FM en zorgprocessen. Dick van der Meyden – Bouwmanager

  • Bouwmanagement voor het opstellen van het DO en DO+ voor de locatie Westersingel (23.000m2)
  • Toetsing ICT architectuur voor het doorontwikkelen van VO naar DO
  • Functionele en technische analyse tijdelijke huisvesting (20.000 m2)
  • Bouwmanagement voor de renovatie van het gemeentelijk monumentale Maasdam gebouw (2.500 m2) inclusief implementatie van een nieuwe werkomgeving (HNW)
  • Overall programma management ‘Rijndam route 2020’. Dit programma bundelt een groot aantal (deel)projecten die nodig zijn om succesvol aan de slag te gaan op de nieuwe locatie. Het gaat om Zorg-, FM-, ICT- en HR processen, inrichting en verhuizing.

Het doel is om op het moment van de ingebruikname van de tijdelijke/ (ver)nieuwbouwde locatie patiëntveilige zorg te leveren waarbij de continuïteit van zorg is geborgd.

Fotografie : Mecanoo Architecten

Projectgegevens

Opdrachtgever
Rijndam Revalidatie
Locatie
Rotterdam
Projecttype
Bouwmanagement, ICT, FM, Huisvesting
Projectgrootte
26.000 m2
Gerealiseerd
2017-2020

Meer informatie