Gift voor StadsWormerij Amersfoort 2.0!

Met veel plezier overhandigen Inge de Bekker, directeur marketing & duurzaamheid en Jarrik van Doesburg, content creator duurzaamheid, namens Hospitality Group een cheque van €3.000 aan Edgar en Kees van de StadsWormerij. Met die gift voor hun crowdfunding komt de (her)oprichting van de StadsWormerij 2.0 op een nieuwe locatie in Amersfoort weer een stap dichterbij. Inge de Bekker: “We zijn ontzettend blij dat we op deze manier een waardevolle maatschappelijke bijdrage kunnen leveren aan een lokaal initiatief. Iets waar we bij Hospitality Group al jaren veel waarde aan hechten.”

StadsWormerij Amersfoort

In de StadsWormerij zetten duizenden compostwormen GFT-afval van Amersfoortse bedrijven en organisaties om in vermicompost: een zeer waardevolle bodemverbeteraar en plantengroeistof. Een prachtige manier om de voedselkringloop op circulaire wijze te sluiten. De afgelopen 3,5 jaar heeft deze sociale onderneming bewezen dat het concept een groot succes is.

Deuren sluiten

Maar helaas moest dé pionier op het gebied van bedrijfsmatige vermicompostering in Nederland haar deuren in 2022 sluiten. Jarrik van Doesburg: “Sinds december 2019 kwam de StadsWormerij wekelijks bij ons kantoor in Amersfoort het GFT-afval ophalen. We waren ontzettend enthousiast over de samenwerking, maar vanwege complexe wetgeving rondom GFT-verwerking door compostwormen en de sloop van hun tijdelijke locatie moesten ze stoppen. Toen we hoorden dat ze een crowdfundactie opzetten om een doorstart te maken, twijfelden we geen moment: hier gaan wij aan bijdragen!”

Crowdfunding

De ontmanteling heeft de StadsWormerij uitgebreid de ruimte gegeven om de volgende stap in de bedrijfsontwikkeling uit te werken. Nu alles is uitgedacht, is deze crowdfundactie hét middel om een geheel vernieuwde StadsWormerij 2.0 te realiseren. Op de nieuwe locatie, nu nog een lege kavel aan de Middelhoefseweg in Amersfoort, komt straks de eerste bedrijfsmatige en (semi-)automatische vermicomposteer-inrichting van Nederland. Waar de StadsWormerij voorheen zo’n 250 kg GFT-afval per week kon verwerken, kan deze impact onderneming na haar opschaling wekelijks 1.500 kg omzetten in waardevolle vermicompost!

Edgar van Groningen, initiatiefnemer van de StadsWormerij, is ontzettend blij met de schenking van Hospitality Group: “Zo’n gulle gift van één van onze Organisch Afvalservice-klanten helpt niet alleen onze crowdfunding, maar sterkt ons bovendien in de gedachte dat wat we hebben ontwikkeld als maatschappelijke onderneming, relevant is voor andere organisaties. Met nog een maandje campagne voeren te gaan, hebben we 9 september duidelijk of we kunnen doorstarten – en begin 2024 weer een vaste, wekelijkse stop op de Nijverheidsweg-Noord 78 kunnen maken!”

Steun jij ook de crowdfundactie van de StadsWormerij Amersfoort 2.0? Of wil je graag meer informatie hierover? Bekijk dan hier de crowdfundpagina van CrowdAboutNow en doneer!