Nieuwe F&B Corner voor faculteit TBM van TU Delft

Nieuwe F&B Corner voor faculteit TBM van TU Delft
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2019/01/Featured_1000x600_HD-TBM_124-300x180.jpg

De faculteit TBM van de TU Delft richt zich op internationaal toonaangevend onderzoek en onderwijs op het gebied van Techniek, Bestuur en Management. TU Delft ontwikkelde een visie voor de vernieuwing van de op deze campus aanwezige horeca en retail. Hospitality Group is gevraagd om de bestaande ruimte te transformeren van een traditionele horecagelegenheid met lijnuitgifte naar een eigentijdse F&B Corner met counterservice. Hospitality Group stelde het Programma van Eisen op en maakte het ontwerp.

Met hetzelfde aantal beschikbare vierkante meters is meer zitgelegenheid en meer beleving gecreëerd. Dit is bijvoorbeeld gerealiseerd doordat bereiding plaatsvindt in het uitgiftepunt. De producten worden vers bereid in het zicht van de gasten. Een ander onderdeel is het gebruik van (duurzaam biologisch afbreekbare) disposables, waardoor minder spoelkeuken nodig is en deze vierkante meters toegevoegd zijn aan het zitgebied. In de counter wordt met opzetapparatuur gewerkt, waardoor de counterindeling flexibel en eenvoudig is aan te passen aan het assortiment.

Het zitgebied is verdeeld in drie zones, die allemaal een ander gevoel oproepen. Zo geeft één zone je helemaal een huiskamergevoel. De nieuwe F&B Corner is niet alleen een plek waar studenten lunchen of koffie drinken of halen, maar bovenal ook een aangename ontmoetings-, overleg- en werkplek.

Het eindresultaat is een populaire F&B Corner waarvan de gehele dag door gebruik wordt gemaakt. ’s Morgens een goede koffie tijdens een overleg met medestudenten, ’s middags een salade met een broodje en na het laatste college nog even napraten en plannen maken. De F&B Corner is dé huiskamer van TBM.

Fotografie : James Stokes

Projectgegevens

Opdrachtgever
TU Delft
Locatie
Delft
Projecttype
Cateringconcept, campusvoorzieningen
Projectgrootte
185 m²
Gerealiseerd
Augustus 2018

Meer informatie