Agile werkplekconcept voor ABN AMRO hoofdkantoren

Agile werkplekconcept voor ABN AMRO hoofdkantoren
https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2016/11/HD_ABN_008-1-300x180.jpg

Yello is het nieuwe werkplekconcept voor de hoofdkantoren van ABN AMRO. Hospitality Group ontwikkelde en implementeerde samen met ABN AMRO dit nieuwe vraaggestuurde werkplekconcept. Yello nodigt uit tot samenwerken, delen van kennis en innovatie en maakt het werkleven van medewerkers leuker en makkelijker. Recent zijn ook de eerste Yello Agile vloeren in gebruik genomen die bestaan uit aangepaste bouwstenen die speciaal het Agile werken ondersteunen.

Integrale ondersteuning van High Performance Teams

Yello Agile is een combinatie van fysieke inrichtingselementen, IT middelen en eigentijdse services waarmee de werkomgeving en de manier van werken anders wordt ingevuld. Het concept nodigt uit tot samenwerking tussen verschillende organisatieonderdelen en in het bijzonder tot werken in verschillende multidisciplinaire samenstellingen. Verder ondersteunt Yello Agile thema’s als vitaliteit, duurzaamheid en employee wellbeing. Yello Agile biedt teamspots met eigen scrumwall voor onder andere ‘sprintbacklogs’ en ‘daily scrums’ en biedt gezamenlijke scrum event spaces voor (virtuele) brainstorm sessies. Daarnaast geeft het teams een podium om kennis en resultaten zichtbaar te delen en successen te vieren.

Dynamiek en rust

Met Yello en Yello Agile is letterlijk een open en transparante omgeving gecreëerd. Het weglaten van wanden en gebruik van lichtere kleuren zorgen voor een ruimtelijke beleving. Door de heldere zonering en logische routing vinden medewerkers gemakkelijk de best passende setting voor elke activiteit. Daarnaast biedt Yello Agile, met specifieke oplossingen als teamspots, scrum event rooms en een living, een dynamische omgeving aan scrumteams terwijl er ook plek is om in alle rust en privacy te werken.

Begeleiding en betrokkenheid

Hospitality Group verzorgde voor ABN AMRO het algehele projectmanagement van Yello, ontwikkelde een blauwdruk, een stijlboek voor alle fysieke, virtuele en technische componenten van Yello Agile, een toolkit voor interne projectteams en een ontwikkelprogramma voor management en medewerkers. De komende jaren wordt Yello Agile verder uitgerold binnen de hoofdkantoren van ABN AMRO.

Projectgegevens

Opdrachtgever
ABN AMRO
Locatie
Meerdere locaties
Projecttype
Ontwikkelen werkplekconcept
Gerealiseerd
2016

Meer informatie