https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/02/shutterstock_568422337_1000x600-300x180.jpg

Hoofd Huishouding bij Zonnehuisgroep Vlaardingen

Hoofd Huishouding bij Zonnehuisgroep Vlaardingen
Hoofd Huishouding bij Zonnehuisgroep Vlaardingen

Auteur:

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2018/02/shutterstock_568422337_1000x600-300x180.jpg

Young Professional Bas Turksema, is als tijdelijk hoofd huishouding bij Zonnehuisgroep Vlaardingen eindverantwoordelijk voor de teams huishoudelijke dienst, linnenkamer en een deel van de receptie (circa 100 fte). Hij zorgt voor een optimale dienstverlening op het gebied van schoonmaak van afdelingen en algemene ruimten, schoon linnengoed en een warm welkom op de vier zorglocaties.

Bas Turksema in de zorg ONTZORGT.Marc Kenselaar – Manager Facilitair & Vastgoed

Bas is naast zijn managementtaken verantwoordelijk voor onder andere de administratie, op orde houden van diverse documentatie en het maken van rapportages. Hij maakt de roosters en de planningen en is onderdeel van het team Facilitair & Vastgoed dat bestaat uit Hoofd Techniek, Hoofd voeding, Hoofd Huishouding, Inkoop en Manager Facilitair & Vastgoed. Bas wordt ondersteund door vijf eerste medewerkers huishouding op de verschillende locaties.

Zonnehuisgroep Vlaardingen opende recent een nieuwe locatie. Bas slaagde erin om hier een goed draaiend team huishouding en team receptie te realiseren.

Bas heeft het werk zich snel eigen gemaakt. Vertrouwen en rust gecreëerd op de afdeling. Daarnaast gestart met een groot opleidingstraject binnen de gehele huishoudelijke dienst bestaande uit ongeveer 100 medewerkers. Bas is een betrokken collega, reageert snel en adequaat en speelt goed in op de cultuur binnen de organisatie.Patricia Mansveld – P&O adviseur

 

Een dag uit het leven van Bas…

08:00 uur

‘Het is dinsdagochtend 08:00 uur. Ik kom aan op locatie Drieën-Huysen Zuid, omdat ik daar om 09:00 uur een meeting heb met de teamleiders en eerste medewerkers Huishouding. Ik ben voorzitter van dit overleg dat één keer in de twee weken plaatsvindt. Hier bespreken we knelpunten en verdelen we actiepunten. Mijn verbindende rol tussen de teamleiders en eerste medewerkers is van essentieel belang. Ik wil in alle medewerkers het beste naar boven halen en dat kan alleen als we precies weten wat er speelt op de afdelingen.

11:30 uur

Na de meeting verwerk ik de actiepunten uit het overleg in een eigen planning. Vervolgens neem ik een kop koffie en maak op de gang een praatje met een van de medewerkers Huishouding. Aanwezig zijn op de werkvloer is in mijn ogen erg belangrijk. Vervolgens vertrek ik richting het Zonnehuis. Hier heb ik om 11:30 uur een F&V afdelingsoverleg. Hoofd Techniek, Hoofd voeding, Inkoop en Manager Facilitair & Vastgoed zijn hierbij aanwezig. Tijdens dit overleg bespreken we  alle openstaande zaken. Vandaag hebben we het bijvoorbeeld over de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek en de personele bezetting op één van de locaties.

Na dit overleg heb ik ruimte in mijn agenda om aan de slag te gaan met het inventariseren van nieuwe schrobmachines op de verschillende locaties. Belangrijk hierbij is dat het binnen het budget past van de Huishouding, dat de functies van de machine passen binnen de wensen op de locaties en dat er een heldere instructie gegeven wordt aan de gebruikers van de machines. Ik vraag hiervoor een aantal offertes op bij de leverancier.

15:00 uur

Tegelijkertijd ontvang ik een mail met een klacht over een slecht schoongemaakte kamer op de tweede verdieping van één van de locaties. Ik neem telefonisch contact op met de zorg op deze afdeling om nog wat meer informatie over deze specifieke klacht te achterhalen. Ik zorg  in combinatie met een welgemeend excuus dat de kamer alsnog van een goede schoonmaakbeurt wordt voorzien.

Inmiddels is het 15:00 uur. In mijn takenlijst staat dat ik nog zou kijken naar een manier om de kwaliteits- en tijdsnormen te waarborgen. Hier maak ik een start mee door uit te zoeken wat deze normen zijn. De komende tijd zal ik ook een kort actieplan opstellen om ervoor te zorgen dat de klacht van die middag tot het verleden behoort. Om 17:15 uur sluit ik mijn computer af en wens ik iedereen een fijne avond.’

Projectgegevens

Opdrachtgever
Zonnehuisgroep Vlaardingen
Locatie
Vlaardingen
Gerealiseerd
September 2017 - maart 2018

Meer informatie