https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/06/Interim-management-300x180.jpg

Interim management versnelt facilitaire dienstverlening bij VWPFS

Interim management versnelt facilitaire dienstverlening bij VWPFS
Interim management versnelt facilitaire dienstverlening bij VWPFS

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2017/06/Interim-management-300x180.jpg

De afgelopen twee jaar maakte de afdeling HR en Facility van Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) een stroomversnelling door in de ontwikkeling van haar dienstverlening. De initiële vraag was om de samenwerking in de teams te herpakken en vervolgens de integratie van HR– en facilitaire dienstverlening bij de servicedesk in gang te zetten. Tevens moest de werkwijze in de teams gereviewd worden om resources, output en kosten inzichtelijk en stuurbaar te maken. Een andere belangrijke uitdaging was het opstellen en uitvoeren van een facilitaire veranderprogramma. VWPFS schakelde hiervoor de hulp in van een interim manager van Hospitality Group.

Projecten & deliverables

Met veel enthousiasme en gedrevenheid is Tom er in geslaagd om hospitality en samenwerken te versterken. Robert Dollevoet – Directeur HR & Facilty

Tom de Jong startte (maart 2015) namens Hospitality Group aan deze uitdagende opdracht. Hij startte met feedbacksessies om medewerkers weer te verbinden binnen de teams en de grootste knelpunten in de processen in de teams aan te pakken. Gelijktijdig werd de verbouwing van alle werkvloeren in juiste banen geleid en een grootschalig security project gestart met als resultaat een verbeterde fysieke beveiliging. Een Young Professional van Hospitality Group ondersteunde bij het inzichtelijk maken van workload en capaciteitsplanning voor de postkamer/housekeeping. Andere projecten en resultaten zijn de optimalisatie van huisvesting door zichtbare signing, de aanleg van een parkeerterrein, extra laadpalen voor hybride auto’s , verdubbeling van de capaciteit van de fietsenstalling, het op ARBO verantwoorde wijze inrichten van de repro en de upgrade van de facilitaire contracten als fysieke toegangsbeveiliging, post, schoonmaak, koffie en catering. Naast een kwalitatieve verbetering voor de gebruikers krijgt het management hiermee inzicht in de performance door een leveranciersdashboard.

Projectgegevens

Opdrachtgever
Volkswagen Pon Financial Services
Locatie
Amersfoort
Projecttype
Interim management
Gerealiseerd
Maart 2015 t/m februari 2017

Meer informatie