https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2023/03/Rijn-IJssel-IMG_3590_2000px-300x180.jpeg

Ontwikkeling horecaconcept ENKA-campus Rijn IJssel

Ontwikkeling horecaconcept ENKA-campus Rijn IJssel
Ontwikkeling horecaconcept ENKA-campus Rijn IJssel

Auteur:

Auteur:

In 2022 verhuisde Rijn IJssel een belangrijk deel van de onderwijsinstelling naar de nieuwe ENKA-campus op het voormalige AkzoNobel-terrein in Arnhem. Hospitality Group is gevraagd om te helpen bij het opstellen en ontwikkelen van een integraal horecaconcept voor de nieuwe campus.

Betrokkenheid gebruikers

Door het houden van diverse interviews met betrokkenen is in kaart gebracht wat de behoeften en de gebruiken van studenten en medewerkers zijn. Hospitality Group heeft deze informatie naast de trends en ontwikkelingen binnen het onderwijs gelegd en vertaald naar een haalbaar eigentijds concept en Programma van Eisen.

Horecaconcept

Het concept is vertaald naar een ontwerp met verschillende multifunctionele voorzieningen waar studenten naast pauze houden ook goed kunnen werken, overleggen en ontmoeten. Door de diversiteit in locatie, aanbod, sfeer en prijsstelling zorgen ze voor een bruisende en aantrekkelijke campus.

Duurzaam

In het ontwerp is volop ingezet op een duurzame inrichting. Van het hergebruiken van items van andere schoollocaties tot een toekomstgericht ontwerp voor de inrichting van counters waardoor flexibiliteit is gewaarborgd.

Meerdere locaties

Hospitality Group heeft in samenwerking met verschillende hoofdarchitecten het ontwerp gemaakt voor het uitgiftegebied en de espressobar in de Witte Villa en het uitgiftegebied in Tech Plaza.

Hospitality Group is bij Rijn IJssel inmiddels ook betrokken bij de ontwikkeling van een horeca-ontwerp voor andere onderwijslocaties en het ontwerpen van een integraal dienstverleningsconcept.

Fotografie : Rylana van der Marel