https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2021/11/shutterstock_1964684689-300x180.jpg

Transitie naar digitale omgeving gemeente Amersfoort

Transitie naar digitale omgeving gemeente Amersfoort
Transitie naar digitale omgeving gemeente Amersfoort

Auteur:

https://www.hospitality-group.nl/wp-content/uploads/2021/11/shutterstock_1964684689-300x180.jpg

De gemeente Amersfoort ontwikkelt zich naar een volledig digitaal werkende gemeente. Voor het team Informatiebeheer heeft dit grote gevolgen. Zo verdwijnt de fysieke aanwas van archieven en verlopen steeds meer postprocessen digitaal. Hierdoor is een volledig digitaal informatiebeheerproces ontstaan. In dit veranderingsproces had de gemeente Amersfoort behoefte aan een transitiemanager met een sterke focus op de medewerkers.

Senior interim manager Maurice van Doorn vervulde met veel plezier deze opdracht. De gemeente Amersfoort zag in Maurice iemand met aandacht voor het persoonlijke en teamgevoel in combinatie met inhoudelijke kennis van het werk en de processen. Maurice koos dan ook bij ieder team een andere passende benadering.

Het fysieke archief

Bij de medewerkers van het fysieke archief is gekozen voor een individuele aanpak, omdat de functies van hen eindig waren. Door iedereen een luisterend oor te bieden en persoonlijk te ondersteunen, bleven de medewerkers van het fysieke archief in beweging en werden zij regisseur van hun eigen carrière.

Het digitale team

Voor de medewerkers van het digitale team bestond een heel andere uitdaging. Wekelijks werden nieuwe processen gedigitaliseerd, waardoor het totaal aan werkzaamheden complex werd. Maurice werkte met het team aan kennisverbreding en ontwikkeling van vaardigheden, waardoor het team in staat was het nieuwe takenpakket uit te uitvoeren. Door elkaars krachten te herkennen en te bundelen, is het team gegroeid naar een zelfsturend onderdeel van de organisatie dat voorbereid is op de steeds toenemende mate van digitalisering.

Een jaar lang heeft Maurice ons geloodst door een tijd van verandering, onzekerheid, maar ook vol met nieuwe uitdagingen. We waarderen in de aanpak van Maurice de persoonlijke benadering. Iedere collega voelde zich of kon zich gehoord voelen, doordat Maurice er op de juiste momenten was. Door de inzet van Maurice hebben we geleerd dat we zelf de regisseur van onze carrière zijn. Maurice heeft geholpen bij het vormen van een team. Dit met de nodige dosis humor en aandacht. Team informatiebeheerders

Projectgegevens

Opdrachtgever
Gemeente Amersfoort
Locatie
Amersfoort
Gerealiseerd
2021

Meer informatie